/ by /   Uncategorized / 0 comments

Corona Update

Hoera!!!!

Heel erg blij zijn we met het fantastische nieuws dat we per 1 juli as weer op de normale manier de lessen mogen hervatten, wat betekent dat onze leden weer de stallen in mogen en zelf de paarden mogen verzorgen en zadelen! Het zelf verzorgen en opzadelen van de paarden is volgens ons een belangrijk onderdeel van het paardrijden, wat jullie de afgelopen weken door de corona maatregelen helaas hebben moeten missen. We willen jullie daarom ook bedanken voor jullie geduld en begrip hiervoor.

Daarnaast willen we onze opzadel vrijwilligers bedanken voor hulp de afgelopen weken. Zonder jullie inzet was het niet mogelijk geweest om lessen te geven.Vanaf 1 juli zullen de lessen weer 1 uur zijn i.p.v. 45 minuten, en mogen we weer gebruik maken van de kantine.Om het aanwezige aantal aanwezigen onder controle te houden, vragen we iedereen na het verzorgen van zijn/haar paard en het opruimen van de zadels/hoofdstellen de manege weer te verlaten. Op deze manier heeft iedere lesser voldoende ruimte.We vragen jullie begrip hiervoor.

Toch zijn er nog steeds regels waar we ons allemaal op dit moment nog aan dienen te houden. Deze vinden jullie onder aan dit bericht en op de posters in de manege.Bovenal verheugen we ons om iedereen weer te zien en weer samen te genieten van onze paarden.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Spelregels voor de paardensport in Nederland vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli gelden er een aantal spelregels voor de sport. Voor de paardensport geldt:

Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. (Binnen)sport accommodaties, zoals maneges en ruitersportcentra mogen hun deuren weer openen zodat er weer in de binnenbak gereden kan worden.

Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dit betekent voor de paardensport dat er weer voltige beoefend kan worden en ook grooms weer plaats kunnen nemen op de menwagen.

Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kantines die ook per 1 juli weer open mag.

De toiletvoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Per 1 juli zijn toeschouwers ook weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden.

Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden. Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten). Vermijd drukte. Was vaak je handen.

SHARE THIS


Leave a Reply