Info

Info

Waarom rijden bij manege de Poptaruters?

Er zijn 2 dingen die in onze ogen het belangrijkste zijn om een goed ruiter of amazone te worden, namelijk Plezier en Veiligheid.

Om dit te kunnen bereiken, beschikken wij over de volgende sterke punten:

Onze instructieteam is ervaren, enthousiast en gediplomeerd. Dit zorgt ervoor dat de lessen verantwoord en met veel plezier gegeven word. Ons team bestaat uit 10 verschillende instructrices en instructeurs. Voordeel voor jou is dat er altijd wel iemand is die bij je past.

Onze binnen rijbanen zijn voorzien van verschillende spiegels. De instructeur kan, ook met de rug naar de ruiters toe, toch alles in de gaten kan blijven houden.

Doordat wij inmiddels al bijna 50 jaar bestaan, beschikken wij over een braaf en betrouwbaar paardenbestand. Met geschikte paarden voor beginners of bange mensen, maar ook prachtige eigenwijzere paarden voor de meer ervaren ruiters,

Onze paarden hebben goed onderhouden hoofdstellen en zadels. Deze worden structureel gecontroleerd en bijgehouden wat zorgt voor een optimaal comfort voor ruiter en paard.

Doordat wij 2 binnen rijbanen hebben en tevens beschikken wij ook over een buiten rijbaan. Zo kunnen we bij regen en kou heerlijk binnen rijden en bij mooi weer in de buitenbak.

Wij bieden veel doorgroeimogelijkheden voor fanatieke ruiters. Onze ruitersportvereniging organiseert 2 onderlinge wedstrijden per jaar voor alle ruiters die lid zijn van de ponyclub. Voor de ponyclub heb je geen eigen pony nodig. Daarnaast organiseert de ruitersport vereniging ook nog een keer of 2 per jaar KNHS wedstrijden waar alleen ruiters met eigen paarden of pony’s aan deel kunnen nemen. Bij de KNHS wedstrijden komen er ook ruiters van andere verenigingen bij ons proeven rijden.

Bij onze manege is een gezellige kantine gevestigd voor o.a. een lekker bakje koffie, chocolademelk, thee…