Faciliteiten

Faciliteiten

Paardenrijbakken

De manege beschikt over twee binnenbakken (20×40 m en 18×32 m) en een buitenbak. Dagelijks worden hier lessen gegeven door gediplomeerde instructie. Buiten de lessen en werkzaamheden om is het mogelijk om hier vrij te rijden.

De binnenbakken zijn direct vanuit de stallen te bereiken en er is springmateriaal aanwezig. Zowel recreatie- als wedstrijdruiters kunnen hier terecht om hun sport te beoefenen.

Stallen

Alle paarden en pony’s hebben hun eigen box. Op dit moment zijn er ongeveer 16 paarden- en 12 ponyboxen, die door zowel manegepaarden en –pony’s als door pensionklanten bewoond worden. Zomers gaan ze, als het weer het toelaat, een paar uur per dag het weiland in. Bij slecht weer en ’s winters staan ze geregeld in de kleine binnenbak, zodat ze toch even hun energie kwijt kunnen en gezellig bij hun vriendjes staan.

Opslag

Voor de tuigage van de manegepaarden en -pony’s is er een zadelkamer aanwezig. Voor pensionklanten is er de ruimte om een zadelkast neer te zetten. Om de paarden en pony’s te poetsen en/of te wassen is er een poetsplaats en wasplaats met warm en koud water.

Kantine

Omdat de oude kantine niet meer aan de eisen voldeed, is er druk gebouwd aan een nieuwe kantine. Deze is inmiddels in gebruik genomen en geeft uitzicht over zowel de grote als de kleine binnenbak. Ook in deze kantine kunt u terecht voor een bakje koffie, een glas fris of een versnapering.